Välkommen till Jägersbo och vår camping

Mitt i den skånska naturen, med vacker skog och Ringsjön som närmaste granne, ligger Jägersbo camping.

Här finns goda förutsättningar till ett härligt friluftsliv med fiske, paddling, vandring och cykling som huvudingredienser i din vistelse. Bada ifrån bryggan, läs en bok vid strandkanten, se barnen leka på lekplatsen eller utmana familjen eller vännerna i minigolf. Besök Fricks Bageri och smaka på den skånska spettekakan, träffa storkarna i storkhägnet eller delta i isjakten med segel och sparkstött när isen ligger blank på sjön.

Vid ett besök på Jägersbo behöver du inte välja mellan natur eller kultur, du kan uppleva båda! Besök det närliggande naturreservatet och ta en promenad på träbron alldeles under bokskogens trädkronor för att se solstrålarna sila sig igenom löven. Upplev naturen sittandes på hästryggen på en tur med äventyrsridning eller ta en runda i naturreservatets expo där du kan ta del av Skånes historia.

Välkommen till Jägersbo - där natur och kultur berikar din utomhusupplevelse!


Bra att veta

Avstånd: Minsta avstånd mellan tält/husvagn är 4 meter

Butik/reception: Under högsäsong öppen 08-22. Övriga tider se anslag.

Bullar: Nybakta bullar förbeställes i receptionen på lågsäsong kvällen innan. Under högsäsong finns det en blandning av olika sorter färdiga, och behöver därför inte beställas

Brandredskap: Finns utplacerade på området. Se campingkartan. Ring alltid SOS 112 vid fara och allvarlig olycka.

Camping: Incheckning efter kl 15,00, Utcheckning senast 12,00

Läkare: Ring sjukvårdsupplysningen för hjälp: 1177. Du får råd av legitimerad sjuksköterska om egenvård eller vart du ska vända dig. Vid allvarlig sjukdom ring alltid SOS 112 för ambulans.

Polis: 114 14. Vid fara och allvarlig olycka ring alltid SOS 112.

Båtar: I receptionen kan du hyra roddbåtar, trampbåtar och kanoter. Flytvästar ingår alltid.

Cykeluthyrning: Cyklar hyr du i receptionen. Tänk på att använda hjälm för din säkerhet!

Duschkort: I receptionen löser du ett duschkort som är laddat med pengar. Kortet används för att betala dusch (10 kr/4 min, respektive 15 kr/4 min i familje- och handikappsdusch) eller tvättmaskin/tumlare. För att starta dusch/tvätt håll kortet stilla framför avläsaren tills röd lampa lyser. Deposition för kortet är 50 kr vilket tillsammans med eventuellt överskott återbetalas vid utcheckning.

El: De flesta eluttag innehåller 16 ampere, europakoppling och jordfelsbrytare. Vi har även några uttag med 10 ampere och "vanlig" koppling. Använd endast kabel för utomhusbruk och med minimiarea 2,5 mm². Använder du kabelvinda, se till att kabeln är helt utrullad  pga brandrisk.

Fiske: Ringsjön inbjuder till härligt fiske. Fiskekort löser du i receptionen.

Grill: En större grill finns utanför köket och nere vid tältplatserna. Se till att ha vatten inom räckhåll.

Handikapp wc/dusch: Säg till i receptionen, när du löser duschkort, om du behöver tillgång till handikapputrymmet servicehuset. Dörren har elektrisk öppning/lås.

Hundar: Hundar är välkomna på campingen. Se till att ha hunden kopplad, samt att rastning sker utanför campingområdet. I servicehuset finns en hunddusch och det finns även en särskild plats för hundbad i sjön.

Internet: Trådlöst Internet över hela campingen, med varierande styrka. Anslut till Jägersbos nätverk: CAMPING. Lösenord - se anslag på campingen.

Kollektivtrafik: Bussplats finns utmed stora vägen, ca 300 m från campingen med trafik mot Höör/Hörby. Tågstation finns i Höörs Centrum. För tidtabell se www.skanetrafiken.se

Kort: Vi accepterar de vanligaste förekommande betalkorten i receptionen. Det går även bra att i mån av kontanter ta ut pengar.

Latrintömning: Finns en inomhus i servicehuset.

Lekplats: På området finns en mindre lekplats. Se campingkarta.

Minigolf: Klubbor hyrs i receptionen. 70 kr/vuxen och 50 kr/barn, (Upp till 12 år)

Nattro: Respektera att lugn och ro ska råda mellan kl 23-07.

Ordningsregler: Finns uppsatta vid våra anslagstavlor.

Parkering: Självklart har vi fri parkering alldeles intill där du bor. Endast ett fordon per plats eller stuga. För besökare hänvisar vi till gästparkeringen utanför campingen.

Postlåda: Finner du vid campingens infart/gästparkering.

Rökning: Rökförbud råder i alla byggnader och på receptionens altan.

Skötrum: Skötrum och barndusch/wc finner du i vårt servicehus.

Sopor: En blå container för blandat avfall finns vid servicehuset. Glas sorteras efter färgat och ofärgat.

Stugor: Incheckning i stuga från kl 15.00. Utcheckning senast 11.00. Stugan lämnas i städat skick enligt instruktion i stugan. Ostädad stuga debiteras med minst 500 kr i städavgift.

Taxi: Taxi Frosta 0413-202 35

Turistinformation: Turistinformation finner du på våra anslagstavlor och i receptionen.

Tvättstuga: Tvättmaskin (50 kr) och torktumlare (30 kr) finns i servicehuset.

Utcheckning: All utcheckning sker senast kl 12.00 om inget annat avtalats med receptionen.

Åldersgräns: Jägersbo Camping är till sin karaktär en naturnära familjecamping. Allmän åldersgräns är 20 år. (Annan ålder kan förekomma i samråd mellan campingplatsansvarig och målsman.)